Frågor om facility management

april 20, 2023 by - Uncategorized

Sedan jag, för 2 månader sedan, berättade om mitt deltidsjobb utanför bloggen har frågorna varit många. Vissa av er har säkerligen nästan tröttnad på mina inlägg om facility management – men många tycks fortfarande vara väldigt intresserade. Detta märks på meddelande jag får i min inkorg i alla mina kanaler. Idag tänkte jag därför att jag skulle svara på några av dessa frågor. Om inte annat för att spara lite tid och slippa besvara samma frågor vid många tillfällen. Jag hoppas att det kommer att kunna räta ut några frågetecken.

Vad är facility management?

Det är en typ av tjänst som innebär att man genomför de tjänster ett företag behöver. För att uttrycka sig lite förenklat. När ett företag tar kontakt med oss ser vi till att ta reda på just deras behov och sedan tillgodose dem. Det kan handla om städning – vilket är den vanligaste tjänsten – men det kan också handla om fruktleverans, tvättning, leverans till och från faciliteterna, och mycket mer. Det är själva poängen med facility management. Vi gör det som vi blir ombedda, smidigt och prisvärt.

Hur länge har du jobbat med facility management?

Ja, vad blir det nu. Det närmar sig nio år, inser jag när jag kollar i mina gamla papper (mail). Det känns ganska konstigt men åren har sprungit iväg. Jag har fått mer och mer ansvar kring facility management på företaget. Det började en gång i tiden, alltså 2014, med att jag levererade frukt. Jag trodde att jag skulle vara kvar och syssla med facility management i ett par månader. Ja, och nu sitter jag här nästan ett decennium senare. Jag trivdes helt enkelt väldigt bra med jobbet och har – som sagt – fått väldigt mycket mer och större ansvar.

Om ni undrar hur länge jag kommer syssla med facility management så är det korta svaret: Jag vet inte. Jag väljer att inte se så himla långt fram i tiden. Dagarna tas som de kommer och så vill jag ha det fortsatt. Vi får helt enkelt se hur länge jag kommer kunna skriva relevanta inlägg om facility management. ”Time will tell”.

Tjänar man bra inom facility management?

Det tycker jag, utan att för den sakens skull ge ut exakt vad jag tjänar. Jag kan verkligen rekommendera jobbet för den som känner för lite förändring i vardagen. Det är roligt, omväxlande och tacksamt. I alla fall om man jobbar på ett bra företag inom facility management, som jag gör.

Ös på med frågor om ni har!