Jag värderade bilar i Uppsala

november 17, 2022 by - Uncategorized

Visste ni att jag har jobbat med att värdera bilar i Uppsala under en period i livet? Det är inte många som snappat upp detta. Eller ja, snappat upp kanske är fel uttryckt. Om jag inte har berättat om det i bloggen är det förstås inte lätt för er att veta. Men, så är det i alla fall!

Jag arbetade i 4 års tid med att värdera bilar på en firma i Uppsala. Jobbet gick ut på att privatpersoner kom till oss, till mig, för att se efter vad de kunde få för sin bil. Det kunde vara högt och lågt, det ska ni veta. Folk kom med väldigt gamla bilar ibland. Bilar som knappt rullade framåt. Vissa gånger behövde jag inte ens titta närmare på bilen i för att värdera den mot Uppsalas marknad. ”Det är bara att skrota, är jag rädd” kunde jag säga. Vissa accepterade denna dom, andra inte.

Andra som ville värdera sin bil i Uppsala hade en väldigt fin kärra att visa upp. Det var ibland svårt att förstå varför de ens ville sälja den. Men, men, det var inte mitt jobb att ifrågasätta folks vilja att varken välja eller värdera sin bil i Uppsala. Jag bara gjorde.

Bakgrunden till varför jag fick jobbet att värdera bilar i Uppsala är lite intressant. Jag tänker därför att jag kan dra den lite snabbt. När jag slutade skolan så hade jag inte någon känsla för framtiden alls. Jag kunde knappt något, i alla fall var det så som jag såg på mig själv. När jag gick på möte hos en yrkesvägledare fick jag lov att dyka djupt i mig själv för att få reda på vad jag skulle kunna göra. Hon lyckades gräva fram att jag hade en ganska stor kunskap om bilar.

  • ”Jaha?” sa hon och jag svarade med en axelryckning.

Som av en händelse hade det just kommit in ett jobb som handlade om att värdera bilar i Uppsala. Jag kände inte direkt entusiasmen flöda genom mig. Jag menar, jag bodde inte ens i Uppsala och även om jag kunde lite om bilar visste jag fan inte hur man värderade dem. Det skulle aldrig sluta bra, tänkte jag.

Men jag sökte ändå. Vad kunde det göra för skada? Jag fick komma till firman och göra ett slags prov där jag visade vilka kunskaper jag hade. Det var tre andra jämnåriga där samtidigt och jag utklassade resten. Jag fick jobbet. Hädanefter skulle det bli värdering av bilar i Uppsala för mig. Pendeltåget var det jag var minst taggad på.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *